Ecoatex D Thinner vervanger/afbijtmiddel

Ecoatex D Thinner vervanger/afbijtmiddel
1 Reviews | Review toevoegen

Veilig biologisch afbreekbaar thinner/verfafbijtmiddel, ontwikkeld als alternatief voor afbijtmiddelen o.b.v. methyleenchloride, pyrrolidonen, methanol, natronloog of licht ontvlambare producten.

Artikelnummer

 

€ 6,50 *
Prijs per stuk

Voorraad :

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 2
Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Onze ervaring.

We hebben het getest op een zwaar vervuilde airbrush deze heben uitelkaar gehaald maar de rubbers er in gelaten en 3 dagen in de Ecotax D gelegd.
Na een korte tijd kwam de verf al los, na een dag was die schoon en de rubber waren niet aangetast na dag twee ook niet dag drie was het rubber achter de nozzel kap (Iwata CS) iets losser geworden.
We hebben hem afgespoeld met water en Eco Power plus D en gemonteerd. Ermee gespoten en werkt weer perfect.

Ook gebruiken we het in de spoel machine voor de spuitpistolen, we hebben de vuile Ecotax D door een verfzeef gedaan en hergebruikt.

Het oplossen van verf werk erg goed de afbijt doet goed zijn werk. We hebben oude gelakte onderdelen in een bak gelegt en na een paar uur kwam het al wat los.
Na een dag was het grootste gedeelte makelijk te verwijderen. Het lost ook 2k lakken op.
Over het algemeen geld de regel hoe langer de inwerk tijd hoe makelijker het de verwijderen is.


Grotere verpakking op aanvraag verkrijgbaar.

Algemene omschrijving

Ecoatex D is een krachtig afbijtmiddel, geformuleerd uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Speciaal ontwikkeld om veilig, gezond en ecologisch verantwoord verven, lakken, coatings en graffiti te verwijderen. Door een uitgekiende balans van grondstoffen is een uniek product verkregen wat meerdere lagen verf tegelijk kan afbijten en werkzaam is op meerdere verfsystemen.

Problematiek

Daar waar verf, coatings en graffiti verwijderd moeten worden, gebruikt men vaak agressieve, schadelijke en milieubelastende producten, vaak gebaseerd op stoffen als methyleenchloride, methanol, loog, licht ontvlambare koolwaterstoffen etc. Deze stoffen zijn vaak zeer schadelijk voor mens en milieu.

De oplossing

Ecoatex D is aangenaam zoetig van geur en vrij van methyleenchloride, methanol, aromatische koolwaterstoffen en pyrrolidonen en bestaat uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Ecoatex D werkt snel en is veilig in gebruik, heeft een hoog vlampunt en vervliegt daardoor minimaal, heeft tevens een hoog opname vermogen en daardoor een lange standtijd.

Speciale voordelen

 • Ecoatex D kan zowel voor binnen- als buitenobjecten worden gebruikt.
 • Ecoatex D heeft een milde zoete geur en is dus prettig in gebruik.
 • Ecoatex D is dun vloeibaar en kan daardoor goed gebruikt worden voor dompeling en spoelen van systemen en voorwerpen.
 • Ecoatex D is veilig in gebruik.
 • Ecoatex D is biologisch afbreekbaar.
 • Ecoatex D bevat absoluut geen gechloreerde koolwaterstoffen, geen methanol, geen pyrrolidonen en behoeft niet als gevaarlijk te worden geclassificeerd.
 • Ecoatex D is silicone- en paraffinevrij en houdt de ondergrond na gebruik goed overschilderbaar.
 • Ecoatex heeft een elektrische geleidbaarheid van 1076000 pS/m (SGS SPI 512). Hierdoor is de kans op opbouw van statische lading, door gebruik van dit product, nihil.

De toepassing

Ecoatex D kan ingezet worden voor de verwijdering van o.a. verven, lakken en coatings zoals; synthetische en waterverdunbare alkydharssyste¬men, chloorrubberverven, hybridesystemen, dispersieverven en poly-urethaanalky¬den maar ook voor vernissen, sierpleisters en bepaalde lijmsoorten. Daarnaast kan Ecoatex D ook ingezet worden voor de verwijdering van graffiti.
De visceuse variant, Ecoatex Plus B, is door een gerenommeerd verfmerk getest en als het beste alternatief voor methyleenchloride-afbijt naar voren gekomen.

Opmerkingen

Ondanks het feit dat Ecoatex D een veilig product is verdient het de aanbeveling langdurig huidcontact te vermijden, dit in verband met de sterk ontvettende eigenschappen. Op kunststoffen eerst uitprobe¬ren.
Voor verticale toepassingen wordt geadviseerd om Ecoatex Plus B (PR197) te gebruiken, dit is de visceuse/verdikte variant van Ecoatex D.
Ecoatex D kan met haar ISEGA keurmerk een wezenlijke taak vervullen voor levensmiddelen –en aanverwante bedrijven, die volgens de H.A.C.C.P.-richtlijnen moeten werken. Vervuiling vormt een "kritisch punt" en dient onder voortdurende controle te staan. Ecoatex D draagt bij aan een gecontroleerde werkomgeving en is ook uitstekend in te passen binnen de BRC en IFS standaarden.
*Is een onafhankelijk Duits onderzoeksinstituut en geeft certificaten uit bij geschiktheid van reinigingsproducten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Werkwijze

Ecoatex D kan via dompelen, spoelen of vernevelen worden toegepast. Dompel betreffend object in de vloeistof en laat dit geruime tijd inwerken (minuten tot uren en door de lage vluchtigheid is overnacht ook mogelijk). Verwijder losgeweekte delen met spatel of ander gereedschap. Met water afspoelbaar.
Bij spoelen van (verf)systemen: systeem zover leeg maken als mogelijk is, reservoir vullen tot de pomp juist kan rondpompen en eventueel procedure herhalen. (beter meerdere malen een klein volume dan eenmalig een groot spoelvolume). De inwerktijd kan variëren van minuten tot een paar uur.
Gebruikt gereedschap is met water en E.P. Power D schoon te maken.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Anoniem - 20-01-2018 09:23

Paar dagen geleden dit spul gekocht en ik kan met een blije lach zeggen dat bij mij de thinner er eindelijk uit gaat , de airbrush schoonmaken met dit spul gaat perfecto

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Laatst bekeken producten
Contact

Contact

 

 • Smithweg 1.23   4462HC   Goes  
 • 0113-785147 / 06-54797785
 • info@Lion-Art.nl